Областният управител на Разград се срещна с Главния мюфтия на страната и духовните водачи в областта

06.11.2014

Д-р Илиян Драмалиев се срещна с Главния мюфтия на страната Мустафа Хаджи и духовните водачи в област Разград – архиерейски наместник Отец Георги и районния мюфтия Мехмед Аля. Срещата имаше опознавателен характер, по време на която областният управител заяви своята позиция за разбирателство между различните етноси.

„Нека продължаваме да работим заедно, както досега, за да постигаме добри резултати. Държавата подкрепя всички свои граждани, независимо от какъв етнос са те.” – това послание на д-р Драмалиев бе прието от неговите гости.

Любезният домакин коментира, че настоящата среща е повод да се запознае в конкретика с актуални проблеми и въпроси, касаещи молитвените храмове.

Духовните водачи в областта поставиха на вниманието на областния управител спазването от страна на общините на приетото министерско постановление за освобождаване от такса смет на православните и мюсюлмански сгради.

Районният мюфтия се обърна с молба кметовете на общини да им съдействат за опростяване на старите данъчни задължения.

Представителите на религиозните общности призоваха за съдействие при поддържането на гробищните паркове на територията на областта и при закупуването на дърва за огрев на преференциални цени за молитвените храмове.

От своя страна областният управител се заангажира тези проблеми да намерят своите решения в  кратки срокове. Тези теми ще бъдат коментирани и по време на традиционната среща с кметовете на общини.

Главният мюфтия на страна оцени на високо ниво проведената среща и изрази надежди диалога да продължава и занапред.Към началото на страницата