Гюнай Хюсмен бе официален гост на откриването на строителен хипермаркет

24.10.2020

 

Областният управител Гюнай Хюсмен бе официален гост на тържественото откриване на новия строителен хипермаркет „Алфа“ в Разград. Той поздрави тримата предприемачи Валентин Христов, Мартин Нешев и Христо Христов за смелостта да направят такава сериозна инвестиция, въпреки пандемията и очертаващата се икономическа рецесия.

 „Този строителен хипермаркет, който официално откриваме днес, е ясен знак, че въпреки проблемите, в България и в в частност в Разград, се инвестира, работи се, има оживление и най-важното – има бъдеще! Чудесно е, че на хората от Разград и Лудогорието вече няма да им се налага да пътуват до Варна, Русе и други градове, защото тук вече има строителен хипермаркет“, заяви Хюсмен. Той обяви, че според него новият търговски обект, направен от българи, изглежда по-добре от тези на големите европейски вериги от бранша. „Апелирам към хората от Разград и областта да подкрепят местното, българското. Най-добрият начин за това в случая е да пазаруват от тук“, подчерта областният управител. Той поздрави тримата предприемачи, че са разчитали за подизпълнители на проекта на местни фирми и са разкрили 30 нови работни места. Гюнай Хюсмен  пожела успех на начинанието, много доволни клиенти и нови, още по-сериозни инвестиции.

  Новият строителен хипермаркет „Алфа“ се намира на територията на Бизнес зона „Перистър. Той е със застроена площ от 2200 кв.м и е на две нива. Предлаганият асортимент включва над 50 000 стоки, доставени от водещи български и чуждестранни производители. В него има всичко необходимо за построяването на жилищни или други сгради, както и за ремонт и поддържане на постройките, на прилежащите дворове и градини.

 

 

 Към началото на страницата