Скъпи ученици, Уважаеми учители, Драги родители,

15.09.2020

Първият учебен ден е различен от всички други празници. Независимо дали си още в училище или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът от важността на този ден винаги остава в сърцето и всички се вълнуваме заедно с децата и внуците си.

На този хубав септемврийски ден първо се обръщам към учениците с пожелание да бъдат уверени, упорити и мотивирани в усвояване на нови знания и добродетели под ръководството на своите учители! Вие сте бъдещето на Лудогорието и на България и всички разчитаме на вашето дръзновение, амбициозност и креативност!

Към учителите е пожеланието ми да продължават да бъдат все така всеотдайни в благородното си дело. Вие сте тези, които вдъхновяват нашето бъдеще – децата на Разградска област, децата на България! Желая ви да възпитате и обучите достойни граждани, добри хора и успешни на своите поприща професионалисти!

Обръщам се и към родителите на малките и по-големи ученици. Вярвайте и възпитавайте и у децата си убеденост, че родното училище е мястото, от което стартира успешното им бъдеще и трябва да имат доверие в учителите си. Радвайте се на постиженията на децата си и ги насърчавайте да гледат на знанието като на най-голямата ценност!

Подобряването на равнището на образованието в област Разград винаги е сред основните приоритети, както в моята работа, така и на правителството и премиера на Република България. Удовлетворен съм, че област Разград бележи напредък в класацията на областите в страната по резултатите от националното външното оценяване на учениците и при държавните зрелостни изпити. През новата учебна година трябва да си поставим още по-високи цели. Винаги се стремя да отговарям на потребностите на училищата в областта ни. Всички вие може да разчитате на моята подкрепа.

Надявам се ситуацията с пандемията с COVID-19 да не се усложнява и учебните занятия да се провеждат нормално в присъствена форма.

Успешна 2020/2021 учебна година!

                  

С уважение,                  

ГЮНАЙ ХЮСМЕН

Областен управител на област Разград


 Към началото на страницата