Заместник областните управители Евгени Драганов и Нурие Црънгалова бяха официални гости на тържествено откриване на кураторската изложба за живопис, графика и скулптура – среща на поколенията „Слънце и звезди“ в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“

15.09.2020

Днес, 14 септември 2020 г., Заместник областните управители Евгени Драганов и Нурие Црънгалова на област Разград бяха официални гости на тържествено откриване на кураторската изложба за живопис, графика и скулптура – среща на поколенията „Слънце и звезди“ в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в град Разград.

Изложбата е организирана от Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, Община Разград, Съюз на българските художници – София с подкрепата на Министерството на културата, автори на творби от изложбата и ценители на изобразителното изкуство.

В нея участват 100 съвременни български автори, които изграждат днешния облик на изобразителното изкуство.

На тържествената церемония присъстваха заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Полина Иванова, председателят на Постоянната комисия по култура в Общински съвет Разград Свилена Дечева, председателят на Съюза на българските художници Любен Генов и други.

В изложбата участват едни от най-големите имена в българското изобразително изкуство. Сред тя са Георги Чапкънов, Валери Чакалов, Димитър Чолаков и Велислав Минеков.

Експозицията може да бъде видяна от разградчани и гостите на града до края на месец октомври.

За откриването на изложбата Община Разград и Художествената галерия са получили поздравителен адрес от Министъра на културата Боил Банов.


ГалерияКъм началото на страницата