Поздравление от Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен по случай 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

24.05.2020

Най-сърдечно ви поздравявам с най-светлия и вълнуващ празник - 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Денят, в който изразяваме уважение и преклонение към буквите, към знанието, към българския дух. Празник на нашето просвещение, на знанието, а то е сила, която променя света към по-добро и винаги гледа в бъдещето.

На този ден ние отдаваме почит и признание не само към великите наши духовни водачи от миналото - Светите братя Кирил и Методий, но и към съвременните просветители - учители, творци на свободното слово, дейци на просветата и културата, които съхраняват и обогатяват нашата култура, и я предават на следващите поколения, изграждат българското самосъзнание и възпитават достойни личности!

Нека с гордост почетем несъизмеримото по важност и значение дело на славянските първоучители, което устоя на времето и продължава да буди желанието на българина за просвета и култура!   

Некa не зaбрaвяме откъде сме тръгнaли, дa помним корените си, да трупаме знания, защото по-ценно от тях няма!

 

Желая здраве и успехи на вас и вашите семейства!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Пълна галерияКъм началото на страницата