Областният управител Гюнай Хюсмен бе официален гост на патронния празник на Природо-математическата гимназия в град Разград

06.03.2020

Днес, 6 март 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе официален гост на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Академик Никола Обрешков” в град Разград.

На проведеното в залата на Народно читалище „Развитие 1869” в град Разград събитие присъстваха и Милена Орешкова – заместник-кмет на община Разград, представители на Регионално управление на образованието Разград, както и учители, ученици и родители.

Тържеството започна с химна на учебното заведение. Представени бяха поздравления за патронния празник от Областния управител, от кмета на община Разград Денчо Бояджиев, от Регионално управление на образованието Разград, от директори на училища в град Разград и други.

Директорът на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” Мануел Василев награди победителите в традиционния за гимназията конкурс „Обрешков”, включващ дипсциплини като математика, биология, физика, химия, информатика и география. 

Директорът награди и най-добре представилите се в организирания по случай празника конкурс за снимка, презентация и рисунка.

Събитието продължи с празничен концерт, като на сцената се качиха учениците от випуск 2020, за да поздравят училищната общности да връчат покани за предстоящия си абитуриентски бал на ръководството на училището.

Областният управител Гюнай Хюсмен поздравява преподавателите и учениците от ПМГ „Акад. Никола Обрешков” с патронния им празник и желае на учителите здраве и професионални успехи, а на учениците да бъдат все така силни и упорити, да превземат нови върхове в областта на математиката и природните науки и да уважават и помнят своите учители.

 

ГалерияКъм началото на страницата