Детска градина „Митко Палаузов“ с нов облик след ремонт по европроект

28.02.2020

Областният управител Гюнай Хюсмен, заедно с кмета на община Разград Денчо Бояджиев и директорът на детското заведение Ценка Русева прерязаха лентата на  ремонтираната по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ Детска градина „Митко Палаузов“ в Разград, и откриха официално обекта.

Г-н Хюсмен поздрави ръководството на общината, както и предишния кмет д-р Валентин Василев и неговия екип за реализацията на този мащабен проект за доброто на децата. „За пореден път показваме, че подобряването на условията, в които се отглеждат, възпитават и растат нашите деца е една от най-първостепенните задачи на правителството ни. Обновените и ремонтирани детски заведения, удобните и красиви помещения, усмихнатите и щастливи деца са доказателство, че грижата за нашето бъдеще – децата е и приоритет на всички нас“, каза още г-н Хюсмен.

На церемонията присъстваха и г-н Добрин Добрев и г-н Мирослав Грънчаров - заместник-кметове на община Разград, г-н Ангел Петков – началник на Регионално управление на образованието Разград, общински съветници, родители, граждани и представители на медиите.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Дмитрий Терзи. В церемонията участваха дечица от IV група на детската градина.

Подобект „Реконструкция, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и оборудване на дворното пространство на детска градина 4 „Митко Палаузов“ е с изпълнител ДЗЗД „Детски градини 18“, гр. Русе и е с финансов ресурс за изпълнение на строително-ремонтните дейности в размер на 230 165 лв. без ДДС. Детска градина „Митко Палаузов“ е една от 5-те градини, чийто ремонт бе изпълнен на инженеринг, включващ проектиране, авторски надзор и строителство. Изпълнените на обекта енергоефективните мерки се изразяват в подмяната на неподменена дограма с нова петкамерна PVC дограма, монтиране на топлоизолационна система по външни стени и изолиране на подпокривното пространство чрез система от пароизолация и минерална вата. По отношение на отоплителната инсталация е извършена подмяна на съществуващи радиатори с нови. Изпълнени са съпътстващи дейности като премахване на подкожушена мазилка, шпакловка и боядисване около новомонтираните прозорци и врати. За подобряване достъпа до детската градина на хора с увреждания е изпълнена стоманобетонова рампа. В двора на градината са монтирани нови детски съоръжения на обособените 4 бр. площадки за игра.

 

ГалерияКъм началото на страницата