Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов бяха гости на откриването на ремонтираната по европроект Детска градина „Славейче“

20.02.2020

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов бяха гости на церемонията „Откриване на обект“ по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие на Детска градина „Славейче“, ж.к. „Орел“, гр. Разград.

Лентата прерязаха кметът Денчо Бояджиев и директорът на детската градина г-жа Ботева. Помагаха им две дечица,  възпитаници на детската градина, от група „Слънце“.

На откриването присъстваха и началникът на РУО-Разград Ангел Петков, заместник-кметовете Милена Орешкова и Добрин Добрев, общински съветници и родители.

В детската градина са извършени ремонтни дейности на стойност 359 537,33 лв. без ДДС, които са изпълнени от фирма „САВ-Разград“ ООД. В рамките на този финансов ресурс е направена нова хидроизолация на покрива от мембрана, изградена с инсталация за топла вода и са монтирани 18 бр. слънчеви колектори; старите чугунени радиатори на отоплителната инсталация са подменени с панелни. Съществуващото осветление в градината е подменено с енергоспестяващи осветителни тела. Извършени са финишни обработки по подове, стени и тавани с латекс. В дворното пространство са монтирани нови детски съоръжения, подменени са настилките, изградена е достъпна архитектурна среда. Детската градина е оборудвана с нови легла и шкафове.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствия беше отслужен от отец Дмитрий.

Дечицата от група „Слънце“, с ръководители Иванка Николова и Гергана Георгиева изпълниха Песен за България, а в края на церемонията предизвикаха много усмивки и получиха заслужени аплодисменти с изпълнението на Химна на Република България с ръка на сърцето.

„Извършените ремонтни дейности осигуряват една по-привлекателна, комфортна, здравословна и достъпна среда, което от своя страна е предпоставка за подобряване качеството на учебно-възпитателния процес“, споделиха падагозите от детската градина.

За качественото изпълнение на ремонтните дейности бе упражняван строителен надзор от „Институт за управление на програми и проекти“ ООД , гр. София.

Това е вторият обект, обновен по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“. Общо 12 са обектите на интервенция по този проект с общо финансиране 9 897 137,19 лв. През следващите седмици предстои официалното откриване и на останалите.

 

ГалерияКъм началото на страницата