Областна администрация почете паметта на Васил Левски

19.02.2020

Заместник областният управител Нурие Црънгалова и Главният секретар на Областна администрация Разград Михаил Тодоров почетоха 147-та годишнина от обесването на Васил Левски. Изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда. Този ден е и миг на равносметка за успехите и неуспехите. Миг на размисъл за миналото, настоящето и бъдещето.

На 19 февруари, по традиция в двора на ОУ „Васил Левски” – Разград, бе поднесена поетично-музикална програма от възпитаниците на учебното заведение, които засвидетелстваха своето уважение пред Апостола на свободата.

Взнак на уважение и признателностЗаместник областният управител Нурие Црънгаловаи Главният секретар Михаил Тодоров поднесохавенец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен пред паметника на Васил Левскии връчиха поздравителен адрес за патронния празник на училището на директора Диана Първанова.

Венци и цветя поднесоха кмета на града Денчо Бояджиев, зам.-кметовете Милена Орешкова, Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, зам. председателят на Обс - Разград Пейчо Георгиев,началникът на РУО – Разград Ангел Петков, общински съветници, представители на политически партии, обществени организациии граждани, както и венци от името на народния представител Десислава Атанасова, и от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНПАсим Адемов. 

С едноминутно  мълчание присъстващите сведоха глави пред подвига и  саможертвата на Апостола.

Жителите на Исперих също почетоха паметта на Васил Левски днес, 19 февруари. Сред присъстващите, които поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола  беше и Заместник областният управител Евгени Драганов, който поднесе венец от името на Областния управител и сведе глава пред подвига и саможертвата на великия българин.

„Преди 147 години България загуби един от най-достойните си синове  - Васил Левски - демократ и борец за “свята и чиста Република”, и преди всичко за свобода – лична, национална, общочовешка!“ С тези думи Заместник областният управител започна словото си към присъстващите, като изтъкна, че трябва дапомнимнеговите завети, неговата непоколебима вяра в бъдещето на България, неговата мечта за чиста и свята Република, в която всички да имат равни права, независимо от етническата си и религиозна принадлежност“.

„Некавсеки от нас да открие собствената си мисия в този живот и тръгне да я изпълнява по най-добрият начин, както го направи Светията Левски,“ завърши словото си г-н Драганов.


ГалерияКъм началото на страницата