Поклон пред паметта на Васил Левски

19.02.2020

Преди 147 години България загуби един от най-достойните си синове  - Васил Левски - демократ и борец за “свята и чиста Република”, и преди всичко за свобода – лична, национална, общочовешка!

Личността на този достоен син на България остава необятна, а делото му – свято и  изпълнено с нечовешка сила!

Жива е традицията на 19 февруари да сведем глави пред неговата памет, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда. Този ден е и миг на равносметка за успехите и неуспехите. Миг на размисъл за миналото, настоящето и бъдещето.

Всичко, изречено от него, днес звучи толкова истинско, сякаш е казано вчера. Около прочутото "свобода, равенство, братство", днес се гради модерната европейска цивилизация.

Нека не забравяме и заветните думи на Левски, че „Времето е в нас и ние сме във времето”, защото единствено ние можем да променим бъдещето си и да го направим по-добро за нас и за идните поколения!

Нека всеки от нас да открие собствената си мисия в живота и да я изпълнява по най-добрият начин, както го направи Светията Левски!

 

Поклон пред паметта му!Към началото на страницата