Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на литературна вечер за представяне на новата стихосбирка на разградската поетеса Ивета Попова

13.02.2020

Днес, 12 февруари 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен беше официален гостна представянето на новата стихосбирка „Не съм до теб“ на разградската поетеса Ивета Попова в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” в град Разград.

Областният управител поднесе букет и поздрави поетесата за новата й книга, като й пожела здраве и творческо вдъхновение. Пред участниците в събитието той сподели, че в забързания си делови живот винаги се стреми да намира време за участие в културни събития, защото словото и културата, а не икономиката и политиката, са стожерите, които са крепили съхраняването ни и развитието ни като нация и оцеляването ни в трудни времена. Гюнай Хюсмен заяви, че се гордее с творчеството на местните писатели, които изграждат духовния облик на Лудогорието.

Д-р Ивета Попова е родена през 1965 г. в Разград. Завършва Математическата гимназия в Разград и Медицинска академия в София. Работи в Регионална здравна инспекция Разград. В рода на д-р Ивета Попова са редица личности, допринесли за развитие на област Разград, като  баща й – стоматологът Димитър Попов, участник във Втората световна война и носител на орден за храброст, II-ра степен; дядо й – учителят от село Благоево (тогава Батенберг) Иван Попов; прадядо й – свещеникът сакеларий Стефан Недев – строител на храма „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Благоево, както и поетът Христо Цанев Минев-Борина. 

Новата стихосбирката съдържа любовна поезия. През миналата година бяха издадени още две стихосбирки на поетесата – „Път през гората“ и „Много те обичам“.

Авторката и книгата й бяха представени от Димитър Петров и от Мила Маринова, която прочете стиховете.Към началото на страницата