Областният управител Гюнай Хюсмен награди участници в конкурса „Коледни фантазии”

19.12.2019

Днес, 19 декември 2019 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен беше официален гост на детски празник в Центъра за подкрепа на личностното развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР – ЦУТНТ) в град Разград.

В събитието взеха участие председателят на Общински съвет Разград – Стоян Димитров, директори на учебни заведения, учители, родители и ученици.

По време на детския празник бяха представени театрални и музикални изпълнения, както и демонстрация от младия Мирослав Андреев, който наскоро е участвал в световно първенство за най-бързо сглобяване на кубче „Рубик”.

Областният управител връчи част от индивидуалните и колективни награди награди на отличени ученици в организирания за дванадесета поредна година от ЦПЛР – ЦУТНТ конкурс на тема „Коледни фантазии”.

Участие в конкурса взеха над 250 ученици от цялата област, както и от населени места от други области в страната. Техните творби – коледни и новогодишни сувенири, картички, сурвакници и др. бяха изложени в благотворителен базар в подкрепа на ученичката от Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина”, в град Разград – Селена Веселинова Стефанова.  Селена Стефанова е талантлива пианистка с редица участия в концерти.

Това е вторият етап на благотворителната акция по събиране на средства за закупуване на специални сензорни очила за незрящи за Селена Стефанова. При първия етап от благородното начинание при организираното набиране на средства от консорциум от три училища в град Разград: Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски” и Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”, бяха събрани 1 600 лева и десет евро. За закупуването на очилата са нужни общо 4 000 евро.

Гюнай Хюсмен изрази задоволството си от работата на специалистите от Център за ученическо техническо и научно творчество за развитие на талантите на децата от област Разград и в подкрепа на младежите в неравностойно положение. Той заяви, че ако навсякъде се работи така, ще е спокоен за бъдещето на област Разград. Областният управител подчерта, че преподавателите могат да разчитат на неговата подкрепа в своята благородна дейност. Той поощри младите хора да бъдат активни и да се развиват, защото сред тях са бъдещите кметове и областни управители на нашата област. Гюнай Хюсмен завърши с това, че в навечерието на светлите коледни и новогодишни празници, трябва да бъдем по-добри и проявяваме благородство и човещина.

 

ГалерияКъм началото на страницата