Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на тържественото честване на Деня на Русенския университет

12.11.2019

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържественото честване на Деня на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Той поздрави ректора на висшето учебно заведение чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоевсъс 74-годишнината на университета и 169-годишнината от рождението на патрона на РУ“Ангел Кънчев“.

Г-н Хюсмен връчи поздравителен адрес, в който се казва: „Към Вас, проф. Белоев, искам да се обърна преди всичко с пожелания за здраве и творческо вдъхновение. Вие сте стожерът на Русенския университет, всички имаме нужда от Вашата сила и мъдрост. На преподавателите пожелавам да продължат да се гордеят с възпитаниците си, на които вдъхват кураж и увереност в учението и прилагането на придобитите умения в практиката! Уважаеми студенти, Вие сте настоящето и бъдещето на Русенския университет, вие сте длъжни да покажете, че с наученото в учебното заведение ще се превърнете в съществен фактор в социално-икономическия живот на региона и на страната.“

Г-н Хюсмен присъства на произнасянето на академичното слово на Ректора на Русенския университет и на церемониите по награждаване на студенти, спечелили стипендия Claas, на факултети и на обслужващи звена по случай годишнини от основаването им, както и за принос в развитието на Русенския университет, напенсионирани преподаватели във връзка с навършени годишнини и за принос в развитието на Русенския университет, както и на церемониятапо връчване на дипломи на придобилите докторска степен през 2019 год.


ГалерияКъм началото на страницата