Областният управител Гюнай Хюсмен приветства участниците в научна конференция с международно участие

01.11.2019

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на откриването на научна конференция „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето - II“. Форумът се провежда от 01.11. – 02.11.2019 г. в хотел „Лес” гр. Разград и се организира от Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Съюз на учените в България – клон Разград, Регионален академичен център на БАН  Разград,  ЕИЦ-Европа Директно-Велико Търново, Ротари клуб – Разград, Дом на науката и техниката Разград и се провежда под патронажа на кмета на Община Разград. Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от университети в страната. В работата на форума ще вземат участие и представители на научни организации от Румъния, Украйна, Македония, Русия, Хърватска и др., които работят по общи проекти с преподавателите от Филиала в Разград. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

Г-н Хюсмен приветства участниците в научната конференция, като им пожела да имат възможност да се запознаят с туристическите забележителности на Лудогорието и да останат с добри впечатления от посещението си тук. Той поздрави и ръководството на Филиал Разград на Русенския университет и пожела успешна работа на участниците и организаторите.

Участниците в конференцията бяха приветствани и от г-жа Галина Георгиева - временно изпълняваща длъжността кмет на Община Разград, г-жа Надежда Радославова – председател на Общински съвет – Разград, директора на Филиал Разград на РУ “Ангел Кънчев“ проф.д.н. Станка Дамянова.Към началото на страницата