Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен връчи награди на победители в конкурса „С очите си видях бедата – 2019 г.“

13.09.2019

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен връчи награди на победители в Областния етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата – 2019 г.“

Церемонията по награждаването се проведе днес, 13 септември 2019 г., в сградата на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ гр. Разград.

В 17-тото поред издание се включиха 97 рисунки, участвали в общинските етапи на конкурса от всички учебни заведения в Разградска област. До оценяване бяха допуснати 86 творби на малки художници. По регламент конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи и тематично обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система. Участниците в областното ниво на международния форум са възпитаници надетски градини и основни училища с паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство, както и на центрове за подкрепа на личностното развитие на деца и ученици.

Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

В събитието взеха участие и д-р Валентин Василев – Кмет на Община Разград, ст.комисар Ивайло Йовчев – Директор на ОД МВР – Разград, комисар Емилиян Станев – директор на РДПБЗН – Разград, д-р Кехайова – директор на секретариата на Областния съвет на БЧК – Разград, журналисти и гости.

Областният управител пожела на младите таланти да продължават да рисуват и да печелят още много отличия. 

След церемонията по награждаването всички присъстващи имаха възможност да разгледат част от машините, които разградските огнеборци използват при гасене на пожари. Със специализирано оборудване пожарникарите направиха демонстрация как се освобождава пострадал при катастрофа, затиснат в автомобил.

 

Пълна галерияКъм началото на страницата