Областният управител Гюнай Хюсмен участва в десетата първа копка в детска градина в Разград по проекта за обновяване на образователната инфраструктура

30.08.2019

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха гости на десетата церемония първа копка на ремонт в детска градина в Разград по проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“с бенефициент Община Разград.

В приветствието си към присъстващите на събитието в двора на ДГ“Приказка“ г-н Хюсмен поздрави кмета д-р Валентин Василев и неговия екип за активната работа по подобряване на условията за обучение и възпитание на децата на Разград. По думите му децата заслужават най-добрите условия за обучение и възпитание, техните учителки и обслужващият персонал в детските градини в Разград също заслужават да работят по-комфортно и в по-добра професионална среда. Към изпълнителите на проекта Областният управител Гюнай Хюсмен се обърна с апел да работят качествено и в срок, за да се превърне ДГ“Приказка“ наистина в приказка.

Заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на градината Румяна Ненова плиснаха менче с вода, за да върви като по вода работата на строителите, а Областният управител Гюнай Хюсмен и кметът д-р Валентин Василев направиха символичната първа копка.

Освен с питка по стара българска традиция гостите на събитието бяха посрещнати и със стихотворен поздрав от две от възпитаничките на детската градина - Валерия и Адриана.

Строителните дейности, които ще бъдат изпълнени в детската градина, обхващат реализацията на основни мерки за енергийна ефективност като подмяна на амортизирана дървена дограма с нова петкамерна PVC дограма, монтаж на топлоизолационни системи по външни стени и по покриви. Частично ще бъдат подменени водопроводните и канализационни разпределителни отклонения в санитарните възли на групите, ще бъде извършен монтаж на нова сградна отоплителна инсталация с нов котел и алуминиеви радиатори.За осигуряване на общодостъпна среда за хората с увреждания се предвижда изграждането на рампа, оборудвана с ръкохватки, както и съоръжения, достъпни за деца с двигателни и зрителни проблеми. Дворът на градината ще бъде реновиран и ще бъдат обособени 6 бр. детски площадки. Детска градина „Приказка“, ще бъде оборудвана с необходимото обзавеждане и оборудване (легла, гардеробчета, маси, столчета и др.).

Строително-ремонтните дейности в ДГ „Приказка“ ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „Тракия иновативни системи“, гр. Димитровград, в рамките на сключен договор по проведена процедура за инженеринг, обхващаща изготвянето на инвестиционния проект, изпълнението на същинските строителни дейности и упражняването на авторски надзор.

Срокът за работа на фирмата-изпълнител е до 30.11.2019 г.

ДЗЗД „ЕЕ – Хасково - 2016“, гр. София е дружеството, което ще упражнява строителния надзор на обекта по смисъла на Закона за устройство на територията.

 

Пълна галерияКъм началото на страницата