Областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му участваха в официалната среща с чуждестранните делегации – гости на Панаира на киселото мляко

23.07.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и двамата му заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов участваха в официалната среща с чуждестранните делегации, гости на 18-тото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти, който се започна днес в Разград.

   Гостите от Витенберге, Германия; Слобозия, Румъния; Одунпазаръ, Турция и Димитровград(Цариброд), Сърбия бяха приветствани от домакините от Община Разград – председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и заместник-кметовете Галя Георгиева и Ердинч Хасанов - в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”.

   След протоколната част председателят на Българската национална асоциация за развитие на биволовъдството проф.д.с.н. Цонка Пеева представи научна презентация за биволското мляко.

   Гост на събитието бе и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

   Преди срещата в Художествената галерия Областният управител Гюнай Хюсмен прие в кабинета си трима общински съветници от турската община-побратим на Разград Одунпазаръ. На срещата присъстваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, както и заместник-кметът Ердинч Хасанов.

    Вечерта на официалното откриване на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции занаяти официален гост бе заместник областният управител Евгени Драганов.

Пълна галерия

 Към началото на страницата