Областният управител Гюнай Хюсмен, кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместниците му прерязаха лентата на обектите на интервенция по проекта за благоустрояване на жк „Орел“ в Разград

02.07.2019

   Областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на церемонията по откриване на обектите на интервенция по проекта за благоустрояване на жк „Орел“ в Разград.

   Г-н Хюсмен заедно с кмета на Община Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов преряза лентата на обновените обекти. След официалната церемония Областният управител разговаря с жители на жк „Орел“, които споделиха своите впечатления от реализацията на проекта.

   Проектът „Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел“, град Разград“ се финансира от ОП“Региони в растеж“ , стойността му е 5 948 844,51 лв. Това е първият голям проект, реализиран в жк „Орел“ от години, обхваща две трети от квартала, дейностите по него са свързани с изграждане на детски и спортни площадки, затревяване и засаждане на храсти, иглолистни и широколистни дървета, рехабилитирани улици и тротоари, вътрешноквартални паркинги и енергоспестяващо осветление.

Пълна галерияКъм началото на страницата