Областният управител бе гост на Ден на пшеницата в Лозница

06.06.2019

    Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на „Ден на пшеницата“, организиран от ЕТ“Стефан Георгиев – НИМ“ в Лозница.

   Заедно с над 100 земеделски производители от Разградска и съседни области г-н Хюсмен посети опитното поле на фирмата край село Крояч с над 55 сорта пшеници и ечемик и над 45 сорта рапица и тритикале, българска и чуждестранна селекция. На полето бяха представени и продукти за третиране на посевите. Презентации на различни сортове и фунгициди имаше от представители на: Добруджански земеделски институт, LG, EM Leader, Dekalb, Saatbau, KWS, Du Pont Pioneerи ОСЗ“Дунав“ЕООД – проф. Иван Панайотов.

   В залата на читалище „Борис Анастасов“ г-н Хюсмен се включи и в дискусията относно състоянието на реколтата и пазара на зърно. Той поздрави земеделците от региона за това, че развиват съвременно земеделие и произвеждат качествена продукция. Припомни и приноса на Правителството с министър-председател Бойко Борисов, което предоставя навреме субсидиите за производителите. Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави и домакина на събитието Стефан Пенев за добрата организация на традиционния „Ден на пшеницата“.

Пълна галерияКъм началото на страницата