Областният управител организира детски празник „3D Европа“

06.06.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен организира детски празник „3DЕвропа“ в понеделник, 10 юни. Инициативата е част от Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Целта на събитието е стимулиране на любознателността на децата и младежите от област Разград към богатото и разнообразно културно-историческо и архитектурно наследство и културно многообразие в ЕС.

   Детският празник ще се проведе на площада пред Общинския културен център в Разград (Новия театър)от 15,00 ч. в понеделник. В него ще участват отбори от по трима петокласници от 16 училища от седемте общини в Разградска област. Всеки от тимовете ще сглоби различен 3Dпъзел на известна сграда – паметник на европейското културно-историческо наследство на 10 държави-членки на ЕС. Пъзелите ще бъдат разпределени чрез жребий, учителите-ръководители на отборите ще имат право да помагат на петокласниците.  

   Празникът няма състезателен характер. Времето за сглобяване на пъзелите ще е 2 часа.

   В този период участници и зрители ще научат интересни факти относно историята на сградите, които петокласниците сглобяват, ще има и музикална програма от възпитаници на Детска Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“-Разград и Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград.

   Детският празник „3DЕвропа“ ще завърши с обща снимка на участниците и сглобените от тях 3D пъзели, които ще бъдат подредени на карта на ЕС от винил с размери 3 на 4 метра.

   Всички участници ще получат грамоти и подаръци от Областния управител Гюнай Хюсмен. 

   Областният управител благодари на Регионалното управление на образованието и на Община Разград за съдействието в предварителната организация на събитието.Към началото на страницата