Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на тържество „Здравей, първи клас“ в ДГ“Дора Габе“ в Ясеновец

31.05.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържество за завършването на децата от подготвителната група в ДГ“Дора Габе“ в село Ясеновец.

   На празника под надслов „Здравей, училище“ малчуганите от група „Щурче“ показаха, че вече имат основни познания за буквите, числата и природата. Научили са и много стихчета, песни и танци, които представиха пред своите родители и гости, сред които бяха и заместник-кметът на община Разград Ердинч Хасанов, здравният медиатор в селото Ерджан Хасанов, директорът на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ Младен Матев, както и учителката, при която децата ще бъдат в първи клас.

   Г-н Хюсмен поздрави децата за показаните знания и директорът на градината Айсел Махмуд и учителката на група „Щурче“ Бедиха Мухарем за добрата им работа и добрите условия, създадени в учебното заведение за възпитаниците им. Областният управител се обърна и към родителите с апел да се занимават с децата си в вкъщи по отношение на обучението им по български език. Перфектното владеене на български език ще даде възможност на децата-билингви да се развиват успешно както в следващите образователни степени, така и в живота – заяви г-н Хюсмен.

   На 15-те деца, на които предстои да бъдат първи клас наесен, г-н Хюсмен подари папки с по две тетрадки и молив в тях, а на по-малките – книжки за оцветяване.

Пълна галерияКъм началото на страницата