Областният управител Гюнай Хюсмен връчи купа на футболистите от „Лудогорец”, които ще представят България в Младежка Шампионска лига

31.05.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен връчи купата за най-добър отбор на формацията U18 от Футболна академия „Лудогорец” на специална церемония, на която призове получиха най-големите таланти от тима на осемкратните шампиони на България.

   Общо седем индивидуални и четири отборни награди бяха раздадени на тържество в НЧ”Развитие 1869”-Разград тази вечер. За най-добър вратар бе обявен Владимир Русанов от U18, за най-добър защитник - Анастас Пемперски от U16, за най-добър полузащитник - Росен Иванов от U16, за най-добър нападател - Калоян Симеонов от U17, най-добър голмайстор е Константин Димитров от U13, най-полезен състезател - Петър Караангелов от U18 и най-перспективен - Петър Кирев от U14.

С   обствениците на ПФК Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви наградиха с ръчни часовници всички футболисти от трите формации на Академията, играли на финал за Купата на БФС през сезона – U14, U16 и U18. Най-малките останаха втори, но спечелиха първенството в своята зона Варна. 

   Другите две формации спечелиха купите в своите възрастови групи и затова и U16 и U18 бяха обявени за най-добри отбори в Академия „Лудогорец” за сезон 2018/2019 г. На по-малките купата връчи кметът на Разград д-р Валентин Василев, а по-големите - U18, които са тазгодишните български представители в Младежката Шампионска лига – получиха купата от Областния управител Гюнай Хюсмен. В приветствието си към отличниците на Академия „Лудогорец” г-н Хюсмен изказа благодарност към братята Кирил и Георги Домусчиеви за това, което правят за Разградска област и за България, за създаването на такива таланти, които ще носят победи не само за „Лудогорец”, а и за България.

   Останалите награди връчиха: председателят на Борда на директорите на Лудогорец Теменуга Газдова, директорът „Спортна администрация“ в клуба Георги Караманджуков, председателят на Областния съвет на БФС Динчер Къров, старши експертът по физическо възпитание и спорт в РУО-Разград Николай Миланов и председателят на фен фракцията „Грийн фронт“ Светлан Иванов

   В концертната част на тържеството участваха: фолклорна формация към НЧ”Напредък”, ТФ”Феникс” към ЦПЛР Център за работа с деца и певците от Класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД Пламена Петрова и Васил Петров.

 Пълна галерияКъм началото на страницата