Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха гости на откриването на националната изложба „Лудогорие“

23.05.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бяха гости на откриването на националната изложба „Лудогорие“.

   Селектираните творби в изложбата са подредени в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“-Разград. 240 творби – живопис, графика, скулптура и нетрадиционни форми – на 160 художници от България, Канада, САЩ, Франция, Румъния, Турция, Русия и Беларус могат да бъдат видяни в разградската галерия до края на септември. След това наградените творби остават във фонда на галерията, а останалите се връщат на авторите.

   Това е осмото издание на изложбата, организирана от Министерство на културата, Община Разград, Съюз на българските художници и ХГ“Проф. Илия Петров“. Последните издания са с периодичност 2 години – на всяка нечетна година.

   Наградите обявиха и връчиха председателят на седемчленно жури и председател на Съюза на българските художници Любен Генов и кметът на Разград д-р Валентин Василев.

Ето имената на наградените:

Антон Антонов - Номиниран за награда в раздел „Живопис“

Лора Янева – Номинираназа награда в раздел „Графика“

Цветан Казанджиев - Номиниран за награда в раздел „Живопис“

Анелия Николова – Номинираназа награда в раздел „Живопис“

Иван Шишков- Номиниран за награда в раздел „Живопис“

Галина Павлова - Номинираназа награда в раздел „Графика“

Теодор Даскалов – Номиниран за награда в раздел „Скулптура“

Ивелина Петрова - Наградата на СБХ

Наташа Ноева – Награда за млад автор 

Вивиан Граус от Канада – Награда за чуждестранен художник

Димитър Петров - Награда „Живопис“на Община Разград

Людмил Георгиев – Награда за графични техники на Община Разград

Румяна Русинова– Награда за скулптура на Община Разград

   Дипломиза участие получиха децата от: ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград с ръководител Катя Даскалова; „Ново българско училище“-Чикаго с ръководител Полина Тодорова; СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян с ръководител  Калинка Павлова; СУ“Кирил и Методий“-Самуил с ръководител Анета Борисова

Пълна галерияКъм началото на страницата