Областният управител бе гост на първия празничен прием за учители от община Исперих

22.05.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на празничен прием за учители от община Исперих снощи. Събитието в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - се организира за пръв път от кмета на Исперих Бейсим Руфад и председателя на Общинския съвет Даниел Димитров, но от местната управа имат намерение да го превърнат в традиция.

   На тържественото събитие в ресторант „Замъка“ в Малък Поровец  присъстваха 300 учители от 14 детски градини и 9 училища от община Исперих.

   В приветствието си към тях г-н Хюсмен припомни, че образованието е приоритет за правителството на Бойко Борисов и негов личен приоритет, за който ще продължи да работи, какво в насока за подобряване на условията за работа на учителите, така и за подобряване на резултатите на учениците. Областният управител поздрави организаторите за чудесната инициатива, която е единствена по рода си в Разградска област и с която според него те се пример за подражание.

   Изненадата за педагозите от община Исперих, осигурена от кмета на Исперих Бейсим Руфад и председателя на Общинския съвет Даниел Димитров, бяха прекрасните изпълнения на Неврокопските танцьори, които са неизменна част от спектаклите на Николина Чакърдъкова.Към началото на страницата