Заместник областният управител Евгени Драганов награди победителите във футболните финали от Ученически игри 2019

12.05.2019

   Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов връчи наградите на победителите във футболните финали от Ученически игри 2019 за 11-12 клас, чиито домакин бе Разград. Г-н Драганов присъства и на финалната среща между СУ“Христо Ясенов“-Етрополе и VII СУ“Йордан Радичков“-Монтана, завършила при резултат 3:2.

   Мачовете от финалния етап на турнира се играха на Тренировъчната база на ПФК”Лудогорец 1945” „Гнездо на орли” от 10 до 12 май. Отборите бяха разпределени в две групи, като победителите играха за първо място, класираните на втори места – за трето, а на третите места – за пето място. Така крайното класиране придоби следният вид: 1. СУ“Христо Ясенов“-Етрополе; 2. VII СУ“Йордан Радичков“-Монтана; 3. ФСГ“Васил Левски“-Добрич; 4. ПГТ“Иван Вазов“-Несебър; 5. СПГ по туризъм-София; 6. НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград.

   Купите и медалите на най-добрите г-н Драганов връчи заедно с главния секретар на състезанието и председател на ОС на БФС-Разград Динчер Къров, главния съдия Милко Георгиев и експерта по спорт в РУО-Разград Николай Миланов. Връчена бе и една индивидуална награда – на голмайстора на турнира Илиян Славчев от СУ“Христо Ясенов“-Етрополе, който отбеляза 5 гола в трите мача, които тимът му изигра. Тимът от Етрополе за втора поредна година печели турнира от Ученически игри.

   Състезанието се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“, ПФК“Лудогорец 1945“, ОС на БФС-Разград и Община Разград.

   Футболни финали от Ученически игри се провеждат в Разград за четвърта поредна година. Разград е домакин и на още два финала от ученическата надпревара – на 7 юни в спортна зала „Лудогорец” се откриват финалите по волейбол момичета 5-7 клас и бадминтон момичета и момчета в същата възрастова група. Срещите по бадминтон ще се играят в спортните зали на НПТГ”Шандор Петьофи” и ПГИ”Робер Шуман”.

Пълна галерияКъм началото на страницата