Заместник областният управител Евгени Драганов поздрави ръководството на НЧ”Развитие 1869” със 150-годишнината на културната институция

10.05.2019

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на Празничен класически концерт на НЧ”Развитие1869”-Разград, посветен на 150 години от създаването на читалището, 115 години хор „Железни струни” и Деня на Европа. Г-н Драганов връчи на председателя на Читалищното настоятелство Красимир Харалампиев поздравителен адрес от Областния управител Гюнай Хюсмен. В него се казва: „Хиляди са хората, които през този век и половина са преминали през школите и формациите към този стожер на родното, в пъти повече са техните почитатели, така културните съкровища се разпространяват и традициите се пазят години, десетилетия, векове. Задължени сме към бъдещите поколения да опазим, развием и предадем съхранените духовни богатства, за да пребъде България! Вярвам, че ще направим това заедно! Удовлетворен съм, че в навечерието на читалищен юбилей с осигуряването на финансиране на проекта за подобряване на енергийната ефективност на достолепната сграда, в която представяте талантите си, имам своя, макар и малък с оглед на дългогодишния живот на културната институция, принос към дейността на НЧ“Развитие 1869“! Желая Ви здраве и творческо дръзновение и вдъхновение!”

   В празничния концерт участваха: Балетната школа при читалището, пианисти и китаристи от Музикална школа „Илия Бърнев” и хор „Железни струни”. Музикалната проява завърши с изпълнения на Химна на Европа „Ода на радостта” и „Многая лета”.

Пълна галерияКъм началото на страницата