Заместник областният управител Евгени Драганов присъства на откриването на финалите на Ученически игри по футбол 11-12 клас

09.05.2019

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов присъства на откриването на националните финали на Ученическите игри по футбол 11-12 клас, които се провеждат от днес до неделя на Тренировъчната база на ПФК“Лудогорец 1945“ „Гнездо на орли“.

   Разград е домакин на национални футболни финали за четвърта поредна година – съобщи Николай Миланов от РУО-Разград. Състезанието бе открито от кмета на Разград д-р Валентин Василев. Участниците бяха приветствани и от директора на Детско-юношеската школа на „Лудогорец“ Радослав Комитов. От името на младите футболисти клетва за добра игра и феърплей положи Александър Комаровски от НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград, от името на реферите пък клетва положи главният съдия на турнира Милко Георгиев. Главен секретар на състезанието е Динчер Къров.

   В турнира участват 6 отбора, победители в зоналните състезания за тази възраст: СПГ по туризъм-София, СУ“Христо Ясенов“-Етрополе, ПГТ“Иван Вазов“-Несебър, ФСГ“Васил Левски“-Добрич, VIIСУ“Йордан Радичков“-Монтана и НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград. Отборите са разпределени в две групи, в които се играе по системата всеки срещу всеки, победителите играят за първото място на турнира, класираните на втори места в групите – за трето място, а на третите места – за пето място. Утре, петък, има два мача от 10,00 ч., в събота срещите са от 9,00 и 15,00 ч. Финалът е насрочен за 10,00 ч. на 12 май, неделя, а награждаването – за 12,00 ч. в същия ден.

   Официални гости на откриването на състезанието бяха още: началникът на РУО-Разград Ангел Петков, изпълнителният директор на ПФК“Лудогорец“ Ангел Петричев, председателят на Областен клуб „Спорт в училище“-Разград Милена Стоянова, директорът на НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград Нешка Христова.

   Състезанието се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“, ПФК“Лудогорец 1945“, ОС на БФС-Разград и Община Разград.

Пълна галерияКъм началото на страницата