Заместник областният управител Евгени Драганов и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров поднесоха венец пред Войнишкия паметник в Разград

06.05.2019

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров участваха в тържеството, посветено на Деня на храбростта 6 май и организирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Разград.

   Тържественото събитие пред Войнишкия паметник на площад „Възраждане” в областния град започна със заупокойна молитва за загиналите за България воини, отслужена от архиерейския наместник отец Георги. Слово за празника произнесе председателят на Областния съвет на СОСЗР-Разград полк.о.з. Огнян Кирилов, след което пред паметника бяха поднесени венци и цветя. Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров поднесоха венец от името на Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен. Освен тях венци и цветя поднесоха: кметът на община Разград д-р Валентин Василев, народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, народният представител от БСП Денчо Бояджиев, от името на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, от името на общинските ръководства и съветници на ГЕРБ, ДПС и БСП, от името на общинското ръководство на коалиция „Обединени патриоти”, архиерейският наместник отец Георги, от името на Областния съвет на СОСЗР-Разград, началникът на Военно окръжие-Разград майор Диян Желев, от името на ТМЦ-Разград, от името на НЧ”Развитие 1869”-Разград, граждани.

   Тържеството завърши с музикално-поетична програма, в която участваха вокална група „Родна песен” към СОСЗР-Разгради деца от: клуб „Слово” към ЦПЛР Център за ученическо, техническо и научно творчество-Разград, Детска танцова школа „Хорце” към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград и Мартин Пенев от класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград.

   По време на цялото тържество на пост пред паметника бяха шестима младежи – знаменосци и асистенти от ОУ”Васил Левски”-Разград и НПТГ”Шандор Петьофи”-Разград. Знамената, които те носеха, бяха копие на бойното знаме на 19-ти пехотен полк и знамето на Областната организация на СОСЗР-Разград.

Пълна галерияКъм началото на страницата