Областният управител Стоян Ненчев търси комбинирана каналочистачна машина втора употреба за „Водоснабдяване – Дунав”

25.07.2014

Той помоли гостуващата делегация от Витенберге, Германия за подкрепа и съдействие. Зам.-кметът Валтрауд Нойман прие присърце молбата и сподели, че ще направи необходимото за решаване на проблема

По време на срещата си с делегацията от град Витенберге, Германия Областният управител Стоян Ненчев не пропусна да запознае своите гости със сериозната необходимост от осигуряване на комбинирана каналочистачна машина втора употреба – с функции за изсмукване на водата от ревизионните шахти и за отпушване на канализацията за отпадни води с високо налягане. Основната причина да търси съдействие е че единственият за цялата област специализиран автомобил е амортизиран. Ненчев представи своето мотивирано писмо на зам.-кмета г-жа Нойман, както и техническата,  и фото документации на автомобила Мерцедес Вома. По време на срещата присъстваха и Управителят на «Водоснабдяване – Дунав» инж. Евгений Ганев и главният инж. Стоян Иванов.

Немските гости проявиха голям интерес и желание да помогнат. Сред гостите бе и българинът Любомир Багдасаров, който до месец май е бил общински съветник във Витенберге. Той посочи, че ще направи всичко възможно да помогне за решаването на проблема.

Г-жа Нойман информира, че във Витенберге имат държавно предприятие «Почистване на водата», в което боравят с подобни специализирани машини. От разговорите стана ясно, че гостите ще направят своето проучване от наличие на неизползваеми агрегат или автомобил, след което ще предприемат съответните действия с решение на тамошния Общински съвет, така че да бъде решен проблема.

«Тези партньорски взаимоотношения са именно за това, когато има проблеми да бъдат решени», коментира зам.-кметът г-жа Нойман. Тя с усмивка увери Стоян Ненчев, че във Витенбергската община има отдел от експерти, които след завръщането им ще се заемат с обследването на мотивираното писмо.

Гостите от Германия изразиха своите отлични взаимоотношения от радушното посрещане и обещаха, че ще рекламират Абритус и всичко онова, на което са станали свидетели по време на Панаира на киселото мляко.Към началото на страницата