Ще се проведе традиционната двудневна международна научна конференция на РУ ”Ангел Кънчев” - Филиал Разград посветена на Деня на народните будители

01.11.2013

На 01.11. и 02.11.2013 г. във Ваканционен СПА Комплекс”Островче” ще се проведе традиционната двудневна международна научна конференция на РУ ”Ангел Кънчев” - Филиал Разград посветена на Деня на народните будители.  Този научен форум е организиран съвместно с Дом на науката и техниката Разград, Съюз на учените в България – клон Разград, Община Разград и ще се проведе  под патронажа на Областния управител Стоян Ненчев.       

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 3  пленарни доклада от водещи специалисти в страната и 98 научни доклади с актуална научна и производствена тематика.  В рамките на конференцията е предвидено провеждане на кръгла маса на тема ”Етикетите на храните – в защита или за заблуда на потребителите”.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от Университети в София, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Шумен, Ямбол, Сливен, Стара Загора и др. В работата на конференцията ще вземат участие  и учени от чужбина – има представители на научни организации от Украйна, Русия,  Испания и др.   С голяма част от тях преподавателите от Филиала в Разград работят в общи научни проекти. В заседанията на конференцията  ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

Официалното откриване на научния форум е на 01.11.2013 г. от 13.30 ч. в Конферентната зала на Ваканционен СПА Комплекс”Островче”. Приветствие към участниците и гостите ще поднесе Областният управител.

Заповядайте! Научната конференция е отворена за журналисти!Към началото на страницата