Областният управител награди победител в конкурса за есе на тема „Ако бях полицай“

12.11.2018

   Днес, 12 ноември 2018 г., Областният  управител на област Разград Гюнай Хюсмен взе участие в тържествената церемония по награждаването на победителите в организирания от Районно  управление „Полиция” Разград конкурс за есе на тема „Ако бях полицай“ по случай 8 ноември – професионалния празник на полицията.

   Целта на конкурса беше да бъде чут гласът на младите хора в област Разград, тяхната позиция и отношението към полицията като институция. Идеята за инициативата е свързана с ранната превенция срещу агресията, наркозависимоститеипосегателствата срещу личността при подрастващите.

   Участие в конкурса взеха 39 ученици от осми до дванадесети клас от училища, които са на територията, обслужвана от Районното управление „Полиция” Разград – шест училища в град Разград и едно в град Цар Калоян.

   Събитието се проведе в залата на Общински съвет Разград като в него се включиха ръководители на ангажираните в инициативата институции, ученици и техни преподаватели.

   Всички участници получиха грамоти от началника на Районно управление „Полиция” Разград главен инспектор Станимир Станев. Победителите в конкурса получиха награди от Областния управител, кмета на община Разград д-р Валентин Василев, директора на Областна дирекция на МВР Разград старши комисар Ивайло Йовчев, главен инспектор Станимир Станчев и от Началника на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков.

   Г-н Хюсмен връчи таблет като награда на класираната на второ място в съревнованието Арзу Мехмедова – ученичка от 11-ти клас в Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина”, гр. Разград. Победител в конкурса стана Колийн Господинова – ученичка от осми клас в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф”, гр. Разград. Есето на победителката ще бъде публикувано във вестник „Екип 7”. Наградата на Регионалното управление на образованието Разград получи Елис Рамаданова – единадесетокласничка от Профилираната природо-математическа гимназия „Академик Никола Обрешков”, гр. Разград. Наградата на Районно управление „Полиция” Разград отиде при Христо Маринов, осмокласник от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, гр. Разград, който беше класиран на трето място.

   Областният управител поздрави всички участници в конкурса за тяхното вдъхновение и старание, учителите и директорите на училища за оказаната подкрепа и основателите на инициативата за добрата организация, като им пожела конкурсът да стане ежегоден. Г-н Хюсмен заяви, че участието на толкова много млади хора в конкурса показва, че младежите не възприемат полицията само като репресивен орган, а като институция, която помага на хората и че виждат в нея възможна перспектива за професионална реализация. Той посочи, че е спокоен за бъдещето на полицията, след като толкова млади хора биха желали да работят в нейните структури.

Пълна галерияКъм началото на страницата