Благодарение намесата на Областният управител Стоян Ненчев върнаха 291 досиета на пенсионери по болест

09.06.2014

Той призова директорите на РУСО- Разград Веселин Николов и на ТЕЛК д-р Шопов да организират придвижването на преписките, за да се преразгледат случаите на инвалидите и ако няма законови пречки, да им се възстановят пенсиите

Областният управител Стоян Ненчев информира, че в края на миналата седмица са върнати 291 досиета на пенсионери по болест, иззети във връзка с образувано досъдебно производство от Специализираната прокуратура. Те вече са в картотеката на Регионалната здравна инспекция в Разград.  

Ще припомним, че в края на месец март Ненчев сигнализира главнияпрокурор Сотир Цацаров и социалния министър Хасан Адемов за появило се социално напрежение в областта заради спрените инвалидни пенсии на близо 300 души.

С връщането на медицинските досиета се финализира успешно усилието ми за решаването на проблема с документите на пенсионерите-инвалиди от областта, коментира Ненчев. Той призова директорите на РУСО- Разград Веселин Николов и на ТЕЛК д-р Шопов да организират придвижването на преписките, за да се преразгледат случаите на инвалидите и ако няма законови пречки, да им се възстановят пенсиите.

Разследването за издаване на фалшиви решения от ТЕЛК в Разградско започна през 2012 година.  Към началото на страницата