Заместник областният управител Евгени Драганов посрещна похода „По стъпките на четата на Таньо войвода” пред паметника на Ботев в Разград

31.05.2018

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе сред посрещачите на похода „По стъпките на четата на Таньо войвода” пред паметника на Христо Ботев в Разград.

   Представители на всички разградски училища също чакаха с интерес над 350-те походници от Тутракан, Разград, Сливен, Силистра, Исперих, Попово и Средище, пристигащи с маршова стъпка. В Градския парк бе и футболният отбор на „Лудогорец” от възрастовата група на 16-годишните. Младите спортисти бяха приветствани от основния организатор на похода д-р Анатоли Кънев и се подредиха между останалите групи походници. В посрещането участваха и музикантите от Младежкия духов оркестър към Центъра за работа с деца.

   След кратка програма от стихове и песни, изпълнени от ученици в СУ”Христо Ботев”-Разград, техният директор и представител на дружество „Родно Лудогорие” в Разград Стойчо Стойчев произнесе тържествено слово.

   Походниците поднесоха венци пред паметника на Ботев и с маршова стъпка продължиха към площад „Възраждане”, където участваха в преглед на маршовата и строева подготовка.

Пълна галерияКъм началото на страницата