Областният управител пожела успех на участниците във финалите на Ученическите игри по футбол

31.05.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе сред официалните гости на церемонията по откриването на финалния етап от „Ученически игри 2018“ по футбол за ученици 5-7 клас.

   Турнирът стартира днес на Тренировъчната база на ПФК “Лудогорец 1945“ „Гнездо на орли“. Шест са отборите, които участват в надпреварата: ОУ “Отец Паисий“- Подайва; XI ОУ “Елин Пелин“ - Перник; СУ “Св. Климент Охридски“ - Пловдив; ОУ “Васил Левски“ - Ловеч; 79 СУ “Индира Ганди“ - София и ОУ “Н.Й.Вапцаров“ - Разград. Организатори на турнира са: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието - Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ - Разград, ПФК “Лудогорец 1945“, Областен съвет на БФС - Разград и община Разград.

   Състезанието откри кметът на Разград д-р Валентин Василев, сред официалните лица бяха: началникът на РУО-Разград Ангел Петков, главен експерт в Министерството на спорта Красимир Кънев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Разград Елка Драмалиева, изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев, директорът на Детско-юношеската школа на „Лудогорец“ Яков Папарков.

   На младите футболисти г-н Хюсмен пожела като истински мъже да покажат най-доброто от себе си на терена, тъй като ще ги наблюдават представители на седемкратния български шампион и може да получат шанс за развитие във футбола, също така да се пазят един друг от контузии.

   Клетва за добра игра и феърплей положи от името на всички футболисти представител на отбора-домакин от ОУ“Н.Й.Вапцаров“, а от името на съдиите – главният съдия Милко Георгиев. Главен секретар на състезанието е Динчер Къров.

   Непосредствено след откриването започна първият мач между отборите от Перник и Подайва, срещи са насрочени за петък и събота предиобяд, а в неделя от 10,00 ч. ще се играят финалите и мачът за третото място.

Пълна галерияКъм началото на страницата