Областният управител бе гост на церемонията по първа копка на проекта за паркоустрояване на квартал „Орел“

30.05.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на церемонията по първа копка на проекта „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“, град Разград“.

   Проектът е на стойност 5 948 844,51 лева, финансира се по ОП“Региони в растеж 2014-2020“. По него ще се благоустрои парка в кв. 615 в „Орел“, а в междублоковите площадки в две трети от жилищния комплекс ще се създадат зони за активен и пасивен отдих. Предвижда се проектът да приключи през юли 2019 г.

   Стартът му бе благословен от архиерейския наместник отец Георги, а областният управител Гюнай Хюсмен и кметът на Разград д-р Валентин Василев с кирка и лопата направиха символичната първа копка.

   Пред събралите се жители на квартал „Орел“ г-н Хюсмен благодари на кмета и екипа му за всеотдайния труд, положен за стартирането на проекта, както и на европейските данъкоплатци, благодарение на които чрез европейската солидарност е финансиран проектът. На работниците Областният управител пожела успех в изпълнението на проекта. Г-н Хюсмен апелира жителите на квартал „Орел“ да бъдат бдителни и осторожни по отношение на изпълнението на проекта, да помагат на община Разград в упражняването на контрол върху дейностите, за да се превърне „Орел“ в зелен, приветлив и все по-красив квартал.

Пълна галерияКъм началото на страницата