Заместник областният управител Евгени Драганов бе гост на Майските празници във Филиал Разград на Русенския университет

15.05.2018

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на Майските празници във Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

   Програмата днес стартира с разговор за Европа и Българското председателство на Съвета на Европа. Откри го директорът на Филиала доц. дн Станка Дамянова, а го води директорът на Европейски информационен център Велико Търново доц. Теодора Калейнска. Пред студентите, преподавателите и гостите на събитието говори и проф. Даниела Тасевска от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, тя коментира темата за организационната култура и ситуационното лидерство.

   След дискусията 14 магистри от Филиал Разград получиха своите дипломи от заместник ректора на Русенския университет проф. Пламен Кангалов. От тяхно име към студентите и преподавателите с послание се обърна отличникът на випуска Ралица Конова. Посланието бе поставено в специална капсула на времето. Капсулите на всеки випуск магистри се съхраняват във Филиала – уточниха от ръководството му.

   В следобедните часове се проведе Студентска научна сесия. На нея студенти и докторанти презентираха в 18 доклада резултатите от изследователската и научната си дейност. Всички участници получиха грамоти, наградени бяха и първенците от проведената наскоро олимпиада по химия.

   Освен заместник областния управител Евгени Драганов официални гости на събитията от Майските празници днес бяха: доц. Татяна Блажевска и доц. Мария Менкиновска от Македония, преподаватели от Естония, преподаватели от Университета по хранителни технологии-Пловдив, от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“-Разград, представители на бизнеса в Разград.

Пълна галерияКъм началото на страницата