Областна администрация-Разград се включва в дарителска кампания на ОДМВР за две болни деца

10.05.2018

   Областна администрация-Разград се включва в дарителска кампания, инициирана от ОДМВР-Разград.

   Кампанията се организира за децата на полицейски служител. От ОДМВР-Разград информират, че инициативата е тръгнала от началника на РУ-Лозница, където работи младши инспектор Димитър Терзиев. Писмо от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев е изпратено до главния секретар на МВР. С резолюция на главен комисар Младен Маринов е разпоредено набирането на средства да се организира във всички Областни дирекции на МВР.

   Старши полицай Димитър Терзиев е баща на три деца – Диляна, Теодора и Калина. Децата са тризнаци, които през м. септември 2018 г. ще навършат 6 години. Диляна и Теодора страдат от „Детска церебрална парализа“, спастична форма, със степен на инвалидност съответно 95% и 100%. Семейството на младши инспектор Терзиев е провело няколко лечебни курса в клиника в Република Турция, в резултат на които състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи. Терапията следва да се провежда ежемесечно, като стойността на всеки лечебен курс е около 8 000лв. Необходимите финансови средства са извън възможностите на семейството.

   В инициираната от полицията дарителска кампания се включват Областна администрация и Община Разград. Предстоят разговори и с други институции, които биха могли да помогнат при желание от тяхна страна.

   Събраните средства в подкрепа на семейството на младши инспектор Димитър Терзиев, следва да постъпват по банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД – клон Разград

IBAN BG06STSA93000004182913

BIC STSABGSF

Димитър Трифонов ТерзиевКъм началото на страницата