Заместник областният управител Евгени Драганов откри областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2018“

04.05.2018

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов откри тази сутрин областния етап от ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2018“.

   Той поздрави състезателите от петте отбора – участници в надпреварата за интереса, които проявяват по темата на състезанието, пожела им да не им се налага в реална обстановка да изпадат в тези ситуации, които се симулират на състезанията. Апелира младите хора да оценят труда на служителите в РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. Г-н Драганов се обърна към младите хора, перефразирайки думите на американския президент Джон Кенеди, като ги призова да направят нещо за своята Родина сега, когато са в силата си. Пожела им да направят и правилния избор на професия и някои от тях да наследят хората с пагони, които бяха членове на журито в днешното състезание.

   На откриването на областното състезание присъстваха още: заместник-директорът на ОДМВР-Разград Константин Костов и началникът на РДПБЗН-Разград Емилиян Станев, директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова.

   Отбори от общините: Разград, Исперих, Лозница, Цар Калоян и Завет мериха знания и умения в четири учебни центъра: „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия - земетресение и наводнение; „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”; „Пожарна безопасност” и IV - ти учебен център „Първа помощ”.

Пълна галерияКъм началото на страницата