Посланикът на Молдова в Република България, Македония и Албания Щефан Горда е на визита в област Разград

24.04.2018

   Днес, 24 април 2018 г. заместник-областните управители на област Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов се срещнаха в Областна администрация Разград с Негово превъзходителство посланика на Република Молдова в Република България, Македония и Албания Щефан Горда.

   В работната среща участваха и г-жа Ирина Кожокару – Първи секретар по консулските въпроси и г-жа Лидия Горда – съпруга на посланика.

   Срещата се проведе в рамките на визитата на Негово превъзходителство посланик Горда в град Разград за откриване на личната художествена изложба „Кроматични мотиви” на известните молдовски художнички Екатерина Аждер и Ираида Чобану в Художествена галерия „Илия Петров”.

   Ръководството на Областна администрация Разград запозна гостите със структуроопределящите предприятия и промишлените зони в област Разград, с културно-историческото наследство и сразвитието на областта в условията на членство в Европейския съюз.

   Те представиха и богатото етническо многообразие на областта и информираха, че в област Разград живеят и се реализират успешно бесарабски българи.

   Особен интерес гостите проявиха към професионалното управление и успехите на ПФК „Лудогорец 1945”.

   Важен въпрос за Негово превъзходителство посланик Горда беше как членството в Европейския съюз и европейските програми са повлияли на развитието на селското стопанство и преработвателната промишленост в областта, от гледна точка на стремежа на Молдова за членство в Европейския съюз.

   Участниците в срещата очертаха перспективи за сътрудничество в областта на обмена на опит в областта на управлението на проекти, финансирани от европейските фондове, икономиката и културата.

   Негово превъзходителство посланик Горда представи на домакините информационни материали за икономиката и туризма в Молдова.

    Заместник-областните управители представиха на гостите и изготвената от Областна администрация Разград фотоизложба на тема „Европа в Лудогорието. Поглед от високо” с фотографии на обекти, изградени или ремонтирани със средства от Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони.

Пълна галерияКъм началото на страницата