Започва четвъртото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“

26.03.2018

   Областна администрация-Разград обявява станалия вече традиционен и очакван от талантливите малки художници от област Разград конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи“. Четвъртото издание на художническата надпревара се провежда под патронажа на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

   Целта на конкурса е младото поколение да се запознае и включи в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден. От малките художници очакваме да видим техния поглед към празника – как се подготвят за него, коя е любимата им част от традициите, как отбелязват празника, какви емоции изпитват хората около тях.

   В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.

   Всеки участник има право да представи една творба.

   Великденските рисунки трябва да бъдат във формат А4/21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив. Творбите не се връщат и не бива да се паспортират.

   Срокът за изпращане на рисунките в Областна администрация е 11 април, а награждаването е насрочено за 17 април от 11,00 ч. във фоайето на Областна администрация.

   Предвидени за предметни награди за всички класирани до трето място във възрастовата си група, както и поощрителни награди за оригиналност. Всички участници ще получат грамоти.

Регламент за участие

 

 

 Към началото на страницата