Областна администрация подкрепя инициативата „Великден за всеки“

12.03.2018

   Областна администрация-Разград подкрепя инициативата на Омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки“ и призовава всички, които имат възможност, да се включат в кампанията.

   В третото издание на „Великден за всеки“отново ще се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора. 

   В предишните две издания, кампанията събра близо 1 млн. лева и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

   Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

        IBAN: BG53UNCR70001522802795

        Банков код: UNCRBGSF

        Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bgКъм началото на страницата