Областният управител отбеляза Трети март в Исперих, заместниците му – в Разград

03.03.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен отбеляза националния празник в Исперих, а заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на тържеството за Трети март в Разград.

   Празникът в Исперих започна с издигане на националния трибагреник пред паметника на Хан Аспарух от председателя на Общински съвет-Исперих Даниел Димитров. Той произнесе и тържественото слово по повод 140 години от Освобождението на България. В програмата участваха състав по художествено слово към Гимназия „Васил Левски“-Исперих и група за народни песни към НЧ“Съзнание 1891“-Исперих. Цветя и венци пред паметника на основателя на българската държава поднесоха Областният управител Гюнай Хюсмен, представители на Община Исперих и Общински съвет-Исперих, политически сили от община Исперих, училища, неправителствени организации, граждани.

   В Разград тържеството на площад „Възраждане“ също започна с издигане на знамето на Република България, честта да извършат ритуала имаха най-новите почетни граждани на Разград маестро Красен Иванов и писателят Иван Джебаров. Приветствие към многобройните граждани, събрали са на площада, отправи кметът д-р Валентин Василев. Венци и цветя затрупаха Мавзолея-костница на руските воини, загинали за освобождението на Разград. От името на Областния управител венец поднесоха заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов. Венци бяха поднесени и от кмета д-р Валентин Василев, Архиерейското наместничество в Разград, от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, от депутатите Десислава Атанасова от ГЕРБ и Денчо Бояджиев от БСП, представители на политически сили, неправителствени организации и граждани.

   На тържеството присъстваха и над 150 жени – участнички в 58-ия национален поход на жените. Празникът продължи с концерт на създадения от известната народна певица Надка Караджова фолклорен квартет „Славей“. Под звуците на техните изпълнения Разград, поведен от участници в клубовете за народни хора, с няколко ката хоро се включи в националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

Пълна галерияКъм началото на страницата