Започва ревизия на пешеходните пътеки

12.01.2018

   Започва проверка на състоянието на пешеходните пътеки в Област Разград.

   На работна среща днес в Областна администрация бяха обсъдена организацията и графикът на провеждането на обхода на пешеходните пътеки в региона. Обсъждането ръководи заместник областният управител Нурие Црънгалова. В срещата участваха представители на седемте общински администрации от Област Разград, на ОДМВР-Разград и на Областно пътно управление-Разград.

   Проверките ще се извършват от комисии, формирани от общинските кметове. В тях ще влизат представители на местните управи, на полицията и на ОПУ-Разград. Срокът, в който трябва да инспектират пешеходните пътеки, е 19 февруари, след което резултатите ще бъдат обобщени в Областна администрация-Разград.

   Началникът на Пътна полиция-Разград Диян Симеонов представи на работната среща основните изисквания към поставянето на пешеходни пътеки в населените места според нормативната база. Сред тях са: за един час в участъка да преминават 50 пешеходци или над 200 автомобила, да има тротоари и от двете страни на пътя, отстоянието от съседна пешеходна пътека да е 250 м. и други.

   Проверките на състоянието на пешеходните пътеки се извършват след работна среща между Главния прокурор на Република България, Министъра на вътрешните работи и Министъра на регионалното развитие и благоустройството във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки в страната.Към началото на страницата