Заместник областният управител Евгени Драганов откри младежка дискусия „А сега накъде – пътят пред младите хора“

12.12.2017

   Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов бе специален гост на младежка дискусия „А сега накъде – пътят пред младите хора“, която бе заключително събитие по проекта „Младежки информационно-консултантски център в Разград“, реализиран от сдружение „Младежки форум 2001 – Разград“.

   Г-н Драганов откри дискусията с поздрави към участниците от Областния управител Гюнай Хюсмен, който е ангажиран с проблемите на образованието и младите хора и с призив към младежите от Лудогорието да не търсят пътя към чужбина, а да се учат и усвояват професии и занаяти. „Не отивайте в Англия, това не е пътят, пътят на България е тук и сега“ – обърна се г-н Драганов към присъстващите в залата млади хора. Той припомни, че в ЮНЕСКО са вписани 62 български защитени занаята и обучението по тях е начин за измъкване от нищетата в малките населени места. Г-н Драганов апелира още младите хора да споделят с възрастните мечтите си, да се чува тяхната дума. Той припомни, че правителството оценява като важна мисията на учителите да са съвременни будители и инвестира финансов ресурс, а също и насочва вниманието на обществото към учителската професия.

   В дискусията участваха младежи от цялата Разградска област, учители, представители на съда, прокуратурата и други институции.

Пълна галерияКъм началото на страницата