Областният управител и екипът му бяха гости на тържеството на Дружеството на инвалидите

04.12.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на тържеството на Дружеството на инвалидите в Разград. Събитието бе посветено на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, както и на Коледа и Нова година.

   Г-н Хюсмен поздрави присъстващите на събитието, поклони се пред тях с думите: „С вашия труд вие сте създали днешна България, вие сте създали днешния Разград, ние не можем да запазим това, което сте направили, дълбок поклон пред вас“.  Областният управител изпрати поздрави от името на министър-председателя Бойко Борисов на 530-те членове на общинската организация. Г-н  Хюсмен бе категоричен, че знак за уважението на държавата към хората с увреждания е и присъствието на събитието на целия екип на Областна администрация. „Знайте, че в мое лице имате приятел и цялата Областна управа е на ваше разположение, в готовност да откликне по всяко време за решаване на проблемите ви.“ – каза още г-н Хюсмен. От името на Областна администрация той подари саксия с коледна звезда на председателя на Дружеството на инвалидите Иванка Петкова, а по-късно, впечатлен от енергията, която блика от хората с увреждания въпреки неудобствата на живота, дари и лични средства в размер на 100 лева за дейността на организацията.

   В програмата на тържеството участваха възпитаниците на Жулиета Иванова и Румен Иванов от детска танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца, а след техните изпълнения се извиха кръшни хора, на които са хванаха както малките танцьори, така и най-възрастните участници в тържеството. Сред 20-те юбиляри през годината, от които най-възрастните на 80 години, бе разиграна томбола с награда мобилен телефон, а по-малки подаръци получиха всички, навършили кръгли годишнини през отминаващата 2017 г.Към началото на страницата