Областният управител бе гост на откриването на безплатна трапезария за ученици от ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих

01.12.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост днес на откриването на безплатна трапезария за социално слаби ученици в Професионалната гимназия по селско стопанство “Хан Аспарух“-Исперих.

    Проектът, по който се осигурява топъл обяд на деца в неравностойно положение, се реализира за втора поредна година съвместно с Областната организация на Български червен кръст – обясни директорът на училището Сали Назиф. През миналата учебна година безплатна храна са получавали 17 деца, сега са 21. Проектът стартира днес, продължава 72 учебни дни – до средата на месец мартдогодина. На гимназистите е осигурено помещение, в което да се хранят в училище, но ако желаят могат да си вземат храната за вкъщи. Осигурява им се супа, основно ястие и хляб.

   „Благодаря на педагозите в училището, които работиха с тези тийнейджъри, за да ги убедят да се включат в проекта, който подобрява достъпа им до образование“ – каза още училищният директор.

   Освен Областния управител Гюнай Хюсмен на откриването на проекта присъстваха: заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков, директорътна секретариата на Областния съвет на БЧК-Разградд-р Милена Кехайова.

   В цялата област Разград по проекта се осигурява храна за 65 деца, преди година те са били 45.Към началото на страницата