В събота в Голям извор е второто събитие, организирано от читалище в Разградско и посветено на европредседателството

23.11.2017

   НЧ“Напредък 1896“-село Голям извор, община Самуил е второто читалище в област Разград, което организира информационно културно събитие, посветено на десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Събитието се провежда в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г. и се организира със съдействието на Областна администрация-Разград. Насрочено е за 18,00 ч. на 25 ноември, събота.

   По време на събитието Светлин Симеонов - главен експерт в Областна администрация-Разград – ще представи две мултимедийни презентации за европредседателството и годишнината от членството на България в ЕС. Областна администрация предоставя и таблата от изложбата „Европа в Лудогорието. Поглед отвисоко“, която включва снимки с дрон на 23 обекта от областта, изградени или ремонтирани по европейски проекти. Експозицията предизвика голям интерес сред жителите на Исперих, Кубрат и Лозница, където Областна администрация организира публични информационни събития „Европа в Лудогорието“, които също бяха част от Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г.

   Първото читалищно събитие бе на 10 ноември в Гецово, предстоят още две – на 27 ноември от 14,00 ч. в НЧ“Образование 1894“-село Езерче и на 29 ноември в 16,30 ч. в НЧ“Просвета 1919“-село Брестовене.Към началото на страницата