Заместник областният управител Евгени Драганов участва в литературна среща с председателя на Съюза на българските писатели

20.11.2017

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов участва в литературна среща с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

   На събитието, организирано от: Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и писателската общност в града, бе представена новата поетична книга на Ангелов „Помръкнала е реката“. Той е автор на 25 книги, творбите му са превеждани на 20 езика, самият той също се занимава с преводи. Творчеството му бе представено от разградските поети Пламен Панчев и Димитър Петров. Част от най-новите му стихове бяха прочетени от Марияна Стефанова, а Мила Маринова прочете стихове на поети от Разград, които са включени в последната антология, подготвена от Ангелов.  Всяка година издателството на СБП „Български писател“ отпечатва антология с български автори, за 2016 г. в изданието са включени стихове на Емилия Пройнова, Пламен Панчев, Димитър Петров и Дулинко Дулев.

   Пред участниците в срещата Ангелов съобщи, че има намерение да предложи на годишно събрание на организацията Иван Вазов да бъде обявен за почетен председател за всички времена на Съюза на българските писатели„ „Няма друг автор, наричан „народен поет“ и патриарх на българската литература“ – аргументира се Ангелов.

   Членството в Съюза на българските писатели, девалвацията на творческата професия, мястото на литературата в съвременния живот и образованието бяха дискутирани на литературната среща в Художествената галерия „Проф. „Илия Петров“.

   От името на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен г-н Драганов поднесе букет на госта на поета, поиска и автограф на току що закупената най-нова книга на Ангелов. Заместник областният управител изрази съжаление, че подобни литературни срещи с български творци не се използват от учителите по литература за запознаване на учениците със съвременната поезия и проза.Към началото на страницата