Изложбата „Военните паметници в област Разград“ бе подредена в Лозница

13.11.2017

   Лозница е поредният общински център, в който гостува изложбата „Военните паметници в област Разград“. Експозицията бе открита днес във фоайето на НЧ“Пробуда-1912“, може да бъде видяна там една седмица.

   Изложбата включва снимки на 109 военни паметника, които се намират на територията на област Разград. Организира се от Областна администрация със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Автори на фотографиите са подполковникът от запаса Владимир Вълов и главният експерт в Областна администрация Светлин Симеонов.

   На откриването на експозицията тази вечер председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България Стоян Великов съобщи, че именно в Лозница ще бе бъде поставен 110-ия в област Разград знак на признателност пред подвига на героите. Паметната плоча с размери 2 на 1,10 м. е вече изработена, върху нея са изписани 30 имена на загинали воини от Лозница. Предстои да бъде уточнено мястото точното място на паметника, най-вероятно то ще е около читалището в града.Към началото на страницата