Заместник областният управител Евгени Драганов откри урок по родолюбие в Сейдол

10.11.2017

   Областна администрация-Разград предостави изложбата „Военните паметници на област Разград“ на ОУ“Виделина“ в Сейдол за провеждане на открит урок по родолюбие, а заместник областният управител Евгени Драганов откри събитието в лознишкото село днес.

    Г-н Драганов призова над 70-те деца, събрали се във физкултурния салон на училището, да помнят българските герои и не само на празници, а целогодишно да поддържат паметниците им, да показват почит и загриженост.

   Урока води председателят на Областния съюз на ветераните от войните Стоян Великов, който разказа за част от героите от Лудогорието и за паметта на поколенията за тях.

   Великов обяви за почетен член на Съюза на ветераните от войните директора на ОУ“Виделина“-Сейдол Динко Христов, заради това, че е инициатор на изграждането на паметна плоча на загиналите във войните в населеното място.

   Сред гостите на събитието бе и началникът на Регионалния инспекторат по образование в Разград Ангел Петков.

   Учениците с интерес разгледаха 16-те табла със 109 снимки на военни паметници от област Разград.

   След Сейдол изложбата „Военните паметници на област Разград“ ще бъде подредена в Лозница. Откриването е в 17,00 ч. на 13 ноември във фоайето на читалище „Пробуда 1912“.Към началото на страницата